Derfor skal du benytte dig af en bedemand

Alle vil på et tidspunkt opleve døden – og mange vil skulle planlægge en begravelse for én, de har kær. Det er den barske virkelighed, vi lever i. Det er svært og kan for mange være uoverskueligt at kunne klare helt selv – især på den korte tid, man har til rådighed til det – men i Danmark er det i disse tilfælde kutyme, at man får hjælp af en bedemand til at arrangere den forestående begravelse eller bisættelse. Det er ikke et krav, men det kan være en god idé. I denne artikel har vi samlet 3 gode grunde til at man som privatperson bør søge hjælp til planlægningen af en begravelse hos en bedemand.

Du får mere tid til at sørge

Når man mister én, man har kær, vil man lande i sorgen. Sorg er generelt meget individuelt, især i forhold til, hvordan man reagerer på den. Nogle ender med at gå helt ind i sig selv og ikke kunnet noget som helst, imens andre foretrækker at holde sig beskæftiget, så man ikke skal tænke på det. Uanset hvordan man reagerer, er det vigtigt, at man tager sig tiden til at sørge – og det kan være meget svært, når man skal stå for planlægningen af en begravelse eller en bisættelse helt alene. En begravelse handler nemlig ikke kun om at finde sange og salmer, men handler i høj grad også om at klare en masse praktiske forhold med det offentlige. Det er meget nemmere at komme igennem det, når man har hjælp fra en bedemand, der har forstand på alle de ting, de skal ordnes – og så har man tid til at sørge.

Du får professionel vejledning

Netop fordi der er så mange praktiske gøremål i forbindelse med et dødsfald, er det en god idé at have en fagperson med på sidelinjen, som kan informere om de ventende opgaver, deres deadlines og lignende. Det kan være alt i forhold til f.eks. at indberette dødsfaldet, søge økonomisk støtte til begravelsen og meget mere. Denne form for professionel vejledning er helt essentiel, da du selv slipper for at skulle sætte dig ind i en masse nye forhold om, hvad der skal gøres og hvornår det skal være gjort. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt, når man sidder midt i sorgen.

Du planlægger den smukkeste afsked

Det tager tid og overskud at planlægge en begravelse i sig selv – og det bliver kun mere tidskrævende, når man skal planlægge lige netop den begravelse, som afdøde ville have ønsket. Begravelsen er jo den sidste afsked for de pårørende, så den skal jo også afspejle det liv, som den afdøde levede. Med bedemandens hjælp får du mulighed for lettere at planlægge lige netop den smukke afsked, som den afdøde har fortjent, bl.a. ved at ud får den nødvendige hjælp i alle faser af planlægningen. Du – og alle andre pårørende – kan på den måde få sagt farvel på en passende måde, og det er jo faktisk det, det hele handler om.

Står du og mangler en bedemand? Find en lokal bedemand i Ribe her.