Casper Christensen – en pioner inden for komik

komedie

Er du også typen, der elsker at mærke tæerne krumme sig fuldstændig sammen over et afsnit af ”Klovn”? Og er du fan af Casper Christensens talent som både standupkomiker, skuespiller, tv- og radiovært, manuskriptforfatter og instruktør? Så bør du enten se eller gense nogle af de tv-serier og radioprogrammer, han har gjort sig mest bemærket i.

Banebrydende komik i radio og på tv

”Tæskeholdet” var et populært radioprogram med Casper Christensen, Jan Gintberg, Mads Vangsø og Søren Søndergaard på P3. Sammen lavede de radio, som man aldrig tidligere havde set eller hørt det i Danmark. Flere kendte mennesker har gæstet det satiriske program, og af faste indslag kan blandt andet næves “Tale til nationen” samt “Polka til de kendte”.

Sammen med kollegerne Frank Hvam, Lars Hjortshøj og Lasse Rimmer blev Casper Christensen et sandt kultfænomen i det satiriske talkshow “Casper og Mandrilaftalen” på DR2. Et af de mest opfindsomme og absurde programmer i dansk tv nogensinde. Og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med karakterer som Svenne O’Lotta og Gentleman Finn, kan det kun gå for langsomt. I over 70 programmer styrer Casper Christensen slagets gang som talkshowvært i rollen som sig selv.

I farvestrålende kulisser interviewer han en række excentriske personer og satiriserer over den danske mediebranche. Der optræder i alt over 300 fiktive personer, mens der vises klip fra fiktive tv-reklamer og fiktive tv-serier.

I sitcom-serien ”Langt fra Las Vegas” spiller Casper Christensen endnu en gang rollen som sig selv, mens seriens øvrige karakterer spilles af blandt andet Frank Hvam, Iben Hjejle, Lars Hjortshøj og Klaus Bondam. I serien følger man de ansattes hverdag på tv-stationen Jump Start. Karaktererne er efterhånden blevet ikoniske, og hvem husker ikke den perverse chef Niels Buckingham og den brystfikserede kameramand Robert Dølhus?

Og så er der ”Klovn”. Den måske mest tåkrummende danske sitcom, der nogensinde er lavet. Casper Christensen og Frank Hvam spiller rollerne som dem selv, og tydeligst i erindringen står nok alle de pinlige og grænseoverskridende situationer, Frank altid havner i. Serien er unik i Danmark og har høstet både priser og anerkendelse. ”Klovn” har sit forbillede i den amerikanske serie ”Curb your enthusiasm”, og den er af anmeldere blevet beskyldt for at være lige lovligt inspireret af den amerikanske serie. Seerne synes dog at være ligeglade. De har fulgt trofast med i serien, der strækker sig over syv sæsoner og to spillefilm.

En ting er dog helt sikkert. Casper Christensen er en pioner inden for dansk komik og har udviklet genren på baggrund af sine evner som standupkomiker, skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør inden for både tv og radio. Hvis du er vild med dansk komik og standup, kan du booke landets bedste standupkomikere gennem Bookinghuset. Læs mere her, hvis du ønsker oplysninger om priser og muligheder for booking.