Der er så mange ting, der var anderledes før i tiden

Når du sidder og snakker med dine forældre eller bedsteforældre om den måde, de levede deres liv på, da de var unge, er der sikkert flere gange, hvor du rynker på næsen og laver store øjne. Der er nemlig rigtig mange ting, der slet ikke er på samme måde i dag. Og det er noget, der godt kan overraske meget – især når der er tale om så store forskelle.

Rygning havde en anden rolle i hverdagen

Noget af det der især skinner igennem, er det meget afslappede forhold, der var til rygning. Før i tiden var man ikke bevidst om, hvor usundt og vanedannende det er at ryge, og derfor var det noget, der blev gjort i stor stil både i tog, på skoler og så mange andre steder, hvor det i dag er bandlyst.

Det er der lavet om på i dag

I dag er det i stedet blevet erstattet af de meget populære e-cigaretter. Disse kan benyttes som en overgang til et rygestop, som mange benytter det til for at kvitte de traditionelle cigaretter. Så denne type ses i højere grad end kun de traditionelle cigaretter, som var mere før tiden.

Nøgenhed plejede at være noget alle kendte til

Noget andet der også har ændret sig, er det forhold, der før herske til ens krop. Dog er det et område, der i dag er en stor bevågenhed inden for, og derfor er der flere og flere, der forsøger at gøre op med det paradoks, at vi alle skal skjule vores kroppe.

Det var ikke et tabu at klæde sig efter lyst

Før i tiden var der ikke noget, der hed at være flov over den måde, som man så ud på, og nøgenhed var en naturlig del af hverdagen. Det er noget, der har ændret sig i høj grad, hvor netop nøgenhed ofte bandlyses og er noget, som der forefindes et meget stort tabu omkring.

Tøj havde ingen betydning

Det samme gør sig gældende med tøj og den måde, som vi klæder os på. Før i tiden gik ungdommen ikke så meget op i, hvad andre mente om den måde, som man så ud på, og derfor kunne man klæde sig præcis, som man havde lyst til, og som man følte sig mest komfortabelt med. I dag er det noget, der får os til at skille os ud, og derfor er det noget, der kan føre til ensomhed, hvis ikke man ser ud lige som alle andre.

Vi er blevet mere asociale

Før i tiden var man også bedre til at være sociale og at omfavne de mennesker, som der var omkring en. I dag sidder vi med hovedet begravet i vores mange små skærme og føler, at vi er sociale, når vi ikke kan få ro. Det betyder, at vi er blevet dårligere til at imødekomme ansigt-til-ansigt relationer.