”The Last Dance” har skabt ny interesse for basketball

Den nye Netflix-serie, ”The Last Dance” har på rekordtid fange verden, og på ny gjort Michael Jordan populær som aldrig før. Det kan også mærkes på den stigende interesse for NBA trøjer hvor de fleste butikker verden over, melder om udsolgt af især Chicago Bulls jerseys.

Især Michael Jordan, Scottie Pippen og Dennis Rodman trøjerne er blevet flået ned ad hylderne. Det er især mærket Mitchell & Ness, som i øjeblikket har rettighederne til at genoptrykke de klassiske jerseys fra 80erne og 90erne, der melder om stor interesse.

Alt imens Corona-virussen florerer i verden, så har ”The Last Dance” givet folk andre ting at tænke på. Især Michael Jordans helt vanvittige mentale styrke, som i to omgange sendte i alt seks mesterskaber til Chicago Bulls.

Historiske NBA kampe

I serien får man et særligt indblik i de rivaliseringer der var i 90erne i NBA, en rivalisering man i høj grad kan savne i nutidens NBA. Hvor der nu kommer bøder for overtrædelser af NBAs retningslinjer. Det var en anden tid i NBA dengang, og folk der er vokset op med nutidens NBA, må se tilbage på kampene fra 90erne med stor misundelse.

Det er skægt at høre om i serien, hvordan flere hold og spillere forsøgte sig med særlige plays, som skulle forsøge at sætte Michael Jordan i skak. Det lykkedes for nogen, men langt fra alle. Jordan var simpelthen bare en ener. I serien hører man også om hvordan hans far blev fundet dræbt i hans bil. En hård tid for Jordan, som i et øjeblik indstillede karrieren, da han synes om tanken om, at hans far havde set ham spille sin sidste NBA kamp.

Savnet til basketballen blev dog for stort, og Jordan trådte op for Chicago Bulls igen. Med et nyt mindset, som gav Bulls 3 mesterskaber mere. Man kan kun misunde Michael Jordans mentale styrke.

Udviklingen af basketball trøjer

Der er faktisk ikke sket det store med udformingen af NBA trøjerne i gennem tiderne. Faconen er mere eller mindre ens, men naturligvis er der udviklet endnu mere i kvaliteten på tøjet, så det passer bedre til nutidens atleter.

Der er sket en større udvikling i shortsene, som op igennem 1980’erne fortsat var ret korte, som man kender det fra f.eks. volleyball. Michael Jordan var også her forgangsmand for store shorts. Og som man også ser i serien på Netflix, så bære han nærmest også kun bukser der er kæmpe store. Han om nogen kunne godt lide stor bevægelsesfrihed, på trods af at han stod som en af de skarpeste basketball spillere dengang.

Skal du finde en baskettrøje, så kan du med fordel kigge nærmere på NordicBasketball.com som har et godt bred udvalg af de klassiske NBA trøjer.