Top 5: Her er de mest populære festivaler i Danmark

Mangler du inspiration til, hvilke festivaler du bør tage til? Så er du havnet det helt rigtige sted. Herunder har vi samlet de 5 største og mest populære festivaler, som afholdes i Danmark. Uanset, hvilken musik- og festivalstil du er til, finder du en festival, som matcher det i Danmark – vi er nemlig blandt de lande i verden, som har flest festivaler pr. indbygger.

#1: Roskilde Festival

Roskilde Festival er den største festival i Danmark – og det er faktisk også den største festival i Nordeuropa. Der kommer årligt flere end 130.000 mennesker på Roskilde Festival, og langt de fleste af deltagerne er unge mennesker. Roskilde Festival har fundet sted siden 1971, og der er intet mindre end otte forskellige scener, hvor du kan se alt fra store, internationale stjerne til mindre kunstnere fra hele verden.

Når du er på Roskilde Festival, er det vigtigt, at du har en god festivalstol med. En stor del af festivalen foregår nemlig i lejren, hvor du kan sidde sammen med din camp og høre god musik, slappe af og feste. I løbet af eftermiddagen åbner festivalpladsen, og her har du mulighed for at komme ind og høre noget af de bedste og mest spændende musik fra nye, gamle og alternative kunstnere.

#2: Skanderborg Festival

Skanderborg Festival er den andenstørste festival i Danmark, og den finder sted i løbet af sensommeren i Skanderborg. Festivalen foregår i en skov, og det er med til at skabe en helt anderledes stemning end eksempelvis Roskilde Festival. Festivalen har løbet af stablen siden 1980, og det er det perfekte sted for både unge og ældre mennesker.

I modsætning til Roskilde Festival er der dog flere ældre mennesker på over 35 år. Gennemsnitsalderne på festivalen er 38 år, så det er en festival for et mere modent publikum – men bestemt ikke en festival, du bør undgå af den grund. Samtidig er flere end 50% af de deltagende fra Jylland.

#3: Northside

Northside er en af de nyere festivaler i Danmark, da den første gang fandt sted i 2010. Det er Aarhus kulturelle festival, og den har gennem tiden formået at vokse sig større og større. På Northside kan du opleve både nationale og internationale kunstnere, men her er primært fokus på store kunstnere – dog indenfor et væld af forskellige genrer.

Denne festival egner sig til dig, der elsker at tage på festival uden alt det, der foregår på campingpladsen – der er nemlig slet ikke tilknyttet et campingområde. Beliggeneden midt i Aarus gør, at du kan overnatte på hotel, hos dig selv eller en kammerat. En stor fordel, hvis du ikke ønsker at overnatte på selve festivalen.

#4: Tinderbox

Tinderbox er den største festival på Fyn, og den afholdes hvert år i Tusindårskoven, der er beliggende i Odense. Festivalen har eksisteret siden 2015, og på kort tid har den formået at vokse sig til en af landets største festivaler. Tinderbox er ligesom Northside ikke en festival for dig, der ønsker at campere, da der heller ikke her er tilknyttet en campingplads.

På Tinderbox kan du opleve solide kunstnere fra hele verden, ligesom festivalen huser Danmarks største elektroniske scene, Magicbox. Her kan du opleve elektronisk musik fra hele verden, og Magicbox-scenen fungerer som en slags elektronisk festival i festivalen. Der er således begrænset adgang, men hvis du ikke kan komme ind, er der heldigvis mange andre hyggelige steder, du kan feste.

#5: Heartland

Heartland er Danmarks feinschmecker-festival – og den mest Instagram-venlige af dem alle. Festivalen finder sted på Fyn ved Egeskov Slot. Her er ikke udelukkende fokus på musik, men også musik, mad, foredrag og kunst. Du kan således opleve store verdensstjerner som Cashmere Cat og Eddie Vedder, men samtidig høre talks fra forskellige interessante kulturpersonligheder – og spise med fra nogle af de bedste kokke i Danmark.