3 vaner du bør droppe, inden du rammer 25

Når børn laver talefejl og siger ”overgårs” i stedet for ”forgårs”, er det svært ikke at finde dem exceptionelt nuttede. Når voksne gør det? Not so much. Men foruden at beherske de basale sprogfærdigheder, hvilke vaner bør du ellers droppe, inden du rammer de 25?

Drop nærigheden

En af de mest utiltalende karaktertræk, et menneske kan have, er formentlig nærighed. Du kender sikkert typen fra din egen omgangskreds? Folk, der ikke vil give deres andel af taxaturen, fordi ”man alligevel kørte den vej forbi”. Eller folk der tager deres pantflasker med, når de går fra en fest.

Det ligger i vores sociale DNA at dele, for at man kan blive en del af flokken. Derfor rejser de fleste børster, når nogen udviser bevidste tegn på nærighed. Men nærighed handler ikke blot om kroner og ører. Man kan også være nærig med sine følelser eller sociale kontakt og ikke åbne sig op for et andet menneske. Og så det er svært at skabe relationer. Så pas på med nærigheden.

Læg cigaretterne på hylden

Du startede med at ryge, da du begyndte i gymnasiet. Du brød dig ikke om det de første mange gange, da det smagte temmelig fælt. Men du tænkte, at du så ret sej ud. Og efter noget tid fandt du melodien med røgen. Og nu hænger det ved. Men er det ikke på tide at smide dem fra dig igen?

For ja, vi kommer ikke udenom det. Rygning er bare ikke godt for helbredet, og vi vil gerne have dig hængende så længe som muligt. Derfor sender vi rygklap og kærlighed til dig. Prøv i stedet med alternativer til cigaretten, hvis rygestoppet er svært. Vi hepper på dig.

Glem ikke at rense din makeup af

Vil du gerne bibeholde din ungdomsglød? Så er det på tide, at du begynder at passe godt på din hud. Og ja, det kan være enormt træls at skulle bruge tid med rensecreme, skintonic og vatrondeller hver aften for at rense laget af makeup af. Men du gør din hud en tjeneste. Ellers risikerer du, at dine vipper knækker, eller at dine porer tilstopper. Og det giver en ganske trist glød til følge.

Det kan virke voldsomt, at man allerede i en ung alder skal begynde at tænke på sin hud og på rynker. Men realiteten er, at bindevævet i din hud ikke bliver gendannet med samme hastighed, i takt med at du bliver ældre. Det betyder, at den får sværere ved at holde på fugtigheden, og huden bliver tyndere og mere trist at se på.