Bliv klædt godt på inden du vælger seng

Gennem et liv bruges mange timer i sengen, og søvn er en vigtig del af ens velvære. Derfor er en god seng også altafgørende for, at du kan komme godt igennem dagen. At vælge seng kan dog være en hel videnskab i sig selv, og her giver vi dig nogle af de vigtigste parametre du bør overveje, hvis du skal ud og have en ny seng. 

Det kan være en fordel at gå efter en seng i høj kvalitet, da både materialer og holdbarhed er langt bedre. En Jensen seng er et godt bud på en kvalitets seng, som du vil have glæde af i mange år. 

Størrelsen er vigtig

Sover du alene i senge eller er i flere der skal bruge den? Det er utroligt vigtigt at vælge den rigtige størrelse, da for lidt plads kan være ufatteligt generende i løbet af natten. Er du alene kan du sagtens nøjes med en seng på 90 cm, men er i to vil i få glæde af at have en dobbeltseng på 180 cm. På den måde kan madrasserne også tilpasses hver jeres behov. En trekvardtseng, der måler 120 eller 140 egner sig bedst, hvis du er alene eller sover med et barn. 

De forskellige sengetyper

Næste step er at vælge sengetype. Hver har deres fordele og derfor bør du sætte dig ind i de forskellige sengetyper, inden du vælger. 

Overordnet findes der:

  • Boxmadras
  • Elevationsseng
  • Kontinentalseng 
  • Sengeramme med madras

Komfortzoner

Komfortzoner er en betegnelse for zoner i sengen, som hver understøtter forskellige områder på kroppen. Du kan både få senge med 3, 5 og 7 komfortzoner. Hvor mange du har behov for, afhænger af dine præferencer og personlige behov. 

Udover ovenstående bør du også tage højde for:

  • Topmadras og dens materiale 
  • Madrassen, dens fjedre og fasthed 

Prøv sengen og rådfør dig med en senge ekspert  

Når du har sat dig ind i de forskellige elementer din seng bør indeholde, er det bare med at komme ud og udforske markedet. Tag ud i forskellige forretninger og rådfør dig med en ekspert, der kan lede dig i den rigtige retning.