Skal du snart flytte hjemmefra? Disse ting skal du huske

Er du endelig blevet så træt af dine forældre, at du har besluttet dig for at flytte ud? Eller måske skal du bare starte på studie i en ny by? Eller måske er det dem, der er blevet trætte af dig? Uanset hvordan din situation ser ud, så er det altid en spændende proces at skulle flytte hjemmefra. Man skal endelig ud og stå på egne ben og vise, at man altså godt kan selv.

Når det er første gang, man skal flytte, kan der dog være mange ting, som man måske ikke lige vidste, at man skulle huske på. Ved du eksempelvis, hvor du får den bedste indboforsikring? Eller hvor meget el koster om måneden? Nej, det tænkte vi nok. Derfor har vi herunder samlet nogle af de ting, som du skal huske på, når du flytter hjemmefra. 

Hvordan får du dine ting op på 3. sal?

Ja det er jo et godt spørgsmål. For selvom du ikke synes, at din seng eller din kommode vejer alverden, så vejer den nok alligevel for meget til, at i selv kan bære den op ad de mange trapper. Derfor kan det være en rigtig god ide at hyre et flyttefirma til at hjælpe med det værste slæberi. Så slipper du også for at give din stakkels far eller bror rygskader for livet. 

Uanset om du flytter til en stor eller lille by, så er der flyttemænd, der kan hjælpe dig. Der findes flyttefirma København, Aalborg, Struer – ja alle byer. Hvis du har meget tunge ting, der skal flyttes, så gør du alle en tjeneste ved at lade professionelle gøre det. De har nemlig både teknikker og redskaber, som sikrer, at ingen rygge bliver ødelagt i processen. 

Læg et budget 

Når du skal til at bo selv eller med en kæreste eller kammerat, så medfølger der også et større økonomisk ansvar. Du vil pludselig stå med udgifter, som du aldrig før har skulle tage stilling til, og som du måske ikke engang vidste, man skulle betale for. Derfor kan det være en stor hjælp for dig selv at lave et budget.

Du kan måske få dine forældre eller din bankrådgiver til at hjælpe dig med at få oprettet de rigtige konti og sørge for, at du ved cirka hvor meget, du fast skal betale hver måned. Det kan virke som en stor mundfuld i første omgang at skulle holde styr på de mange budgetposter, men et budget kan gøre det hele meget mere overskueligt for dig. 

Forsikringen kan ikke spares væk

Nu vi er i gang med at tale om de mange udgifter, der er forbundet med at flytte hjemmefra, så lad os også tale om forsikring. Når udgiftsposterne hober sig op, kan det være fristende at skære nogle stykker fra. Det kan også være en rigtig god idé, bare ikke hvis du overvejer at skære på forsikringsposten. 

Mange unge synes, at en indboforsikring er ligegyldig, for de ejer jo ikke noget af værdi, og de får jo alligevel ikke indbrud. Men man skal aldrig sige aldrig, og du er altså virkelig dårligt stillet, hvis det en dag sker for dig, og du står helt uden forsikring. Så hellere skær det fitnessabonnement, du alligevel aldrig bruger, fra, eller måske én af dine utallige streamingtjenester.