Gaffeltrucken – din gode ven til tunge løfteopgav

Gaffeltrucken – din gode ven til tunge løfteopgaver

Gaffeltrucken er dén gode ven, som du længselsfuldt skal kalde på, når du skal varetage og foretage de tungere opgaver, som f.eks. en palleløfter bliver fundet for let til. Gaffeltrucken er nemlig i stand til at flytte de tungere varer, ressourcer, og hvad der nu ellers skal bugseres rundt på det gæve lager. Og hvad udgøres så denne gode truck af, kunne du måske (berettiget) finde på at spørge, så din nysgerrighed til fulde kan blive stillet. Det er en maskine, der på sin frontside (som metaforisk udgør dens ansigt) har to gafler, som kan skubbes ind i og under f.eks. paller, når ting skal fragtes. Gaffeltruckens gafler styres desuden i førerhuset af truckføreren, der med sin snilde og store kyndighed (i hvert fald hvis hun er god) skal sikre, at de vigtige (og nogle gange skrøbelige) varer bliver fragtet godt og sikkert fra a til b. Gaffeltrucken forefindes ydermere i mange forskellige varianter, så hvis man gik i sin egen lille osteklokke og troede, at dette ikke var tilfældet, så kan man godt tro om. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænserne for, hvor mange forskellige slags modeller, som findes.

Gaffeltrucken – forskellige varianter

Gaffeltrucken findes som sagt i rigtig mange forskellige varianter, og det ville være helt omsonst at prøve at opliste dem alle sammen. Men jeg vil dog alligevel nævne nogle stykker for overblikkets skyld. Der findes selvfølgelig de gaffeltrucks, som jeg har valgt at kalde for de konventionelle, da de (i hvert fald i mit hoved) umiddelbart er dem, som man tænker på, når ordet nævnes. Hvad tænker jeg mon på her? Jo, jeg tænker på de benzin- og dieseldrevne trucks, der maskulint og tungt prustende med røgen stående op om begge ører bestrider sit tunge, tunge arbejde. Men der findes også andre varianter, der måske kan betegnes som værende lidt mere elegante. Tag f.eks. reachtrucken. Dette er også en truck. Men denne gaffeltruck tøffer ikke tungt prustende rundt, men gebærder sig smidigt rundt på de lagere hvor pladsen er trang. Denne model forefindes også i forskellige varianter. Igen er det næsten kun fantasien, der sætter grænser. En anden gaffeltruck, der er værd at nævne, adskiller sig fra de konventionelle ikke så meget ved sin funktion som ved det brændstof, der driver den. Denne gaffeltruck er den eldrevne. Denne kalder jeg for fremtidens gaffeltruck, da den er denne industris bud på en bæredygtig løsning.

Gaffeltrucken – køb den da endelig

En gaffeltruck kan man trygt købe, hvis man har de ”rigtige” arbejdsopgaver til den. Hvis opgaverne er meget lette, kunne man med fordel i stedet for købe en palleløfter, da denne også kan varetage fragtningsopgaver. Men hvis man er oppe i den rigtige vægtklasse, skal man vælge noget stærkere. Gaffeltrucken er denne stærkere maskine, og hvis du har et lager, hvor tunge varer skal fragtes rundt, så kan du trygt købe denne maskine. Jeg er sikker på, at den til fulde vil leve op til dine forventninger, da det er en pålidelig maskine.