Bøvler du med uren hud? Så har du brug for en god creme

Rigtig mange unge i alderen 13-18 år rammes af udbrud af urenheder i huden – nogen i højere grad end andre. Heldigvis findes der en række ting, man selv kan gøre for at holde det nede eller udbedre det en smule. Læs med i nedenstående.

Teenageurenheder rammer som oftest i puberteten og er hormonelt bestemt, af samme årsag er der også stor forskel fra ung til ung, hvordan huden arter sig. Først og fremmest er det vigtigt, at rense sin hud morgen og aften. Besøg med fordel en dygtig kosmetolog, som kan analysere på din hudtype og udfordringer, og hermed anbefale dig de helt rette produkter.

Typisk vil du blive anbefalet en rens, en creme og måske en såkaldt Black mask, der er skal bruges 1-2 gange i ugen for at bekæmpe urenhederne i huden. Der findes masser af forskellige mærker på markedet, som i øvrigt varierer meget i pris.

Kosten er også vigtig

Som sagt er det vigtigt at få styr på de rette hudprodukter. Sørg for at bruge dem som anbefalet og lad din Black mask sidde lige så længe, som der står man skal. Ellers får du ikke den fulde effekt ud af det.

Sørg derudover også for at undgå alkohol og fede madvarer såsom chips, der også kan være med til at fyre op under urenhederne og faktisk gøre dem endnu værre. Drik i stedet masser af vand, som er med til at hjælpe kroppen og herved huden med at rense ud. Gå efter frugt og grøntsager, som giver nærring og vitaminer til din udfordrede hud.

Og bevæben dig så med tålmodighed, din hud skal nok blive pæn igen. Så snart teenagehormonenerne er faldet på plads, vil huden også lige så stille begynde at falde til ro.