Byg selv møbler til dit værelse

gør-det-selv

Når du stadig bor hjemme, er der ikke altid så meget plads på dit værelse. Derfor kan det være smart selv at bygge nogle af møblerne, så du bedre kan få plads til dine ting. I denne guide har vi samlet vores bedste tips og tricks til, hvordan du kommer i gang med din karriere som handyman eller -kvinde.

Skab pusterum og fjern pulterrummet

På et værelse kan pladsen hurtigt blive trang. Der skal være en seng, du har sikkert et skrivebord, og hvad med alle dine ting? Både tøj, sko, bøger, musikanlæg, sportsudstyr, musikinstrumenter, strikkegarn, og hvad end du ellers har af ting og sager, skal have en plads. Du ville sikkert heller ikke sige nej tak til en hyggekrog med plads til et tv.

Der er altså rigeligt med ting, der skal have en plads, og aktiviteter, som dit værelse skal rumme. Derfor kan du med fordel ligge hovedet i blød for at komme på nogle kreative løsninger, så du får lidt mere pusterum og ikke skal bo i et pulterrum. Først og fremmest er det en god ide at udnytte højden på dit værelse.

Et møbel, der er virkelig nemt at bygge selv, er en reol, som du kan lave ved at skrue en masse kasser sammen. Har du mange sko, kan du lave em reol til dem ved at skære et plastikrør i mindre stykker og hænge dem op på væggen i et flot mønster. Så har du en væg fyldt med cirkler, hvor der afhængigt af rørets størrelse kan være en eller to sko i.

Byg en seng med opbevaring

Du har med garanti også en hel del ting, som du ikke skal bruge hver dag. Er dine forældres garage eller kælderrum allerede fyldt op med ski, sølvtøj, og støvet arvegods, må du finde på en måde at opbevare dem på dit værelse. Her er det oplagt at udnytte pladsen under din seng. Hvis din seng ikke er specielt høj, kan du med fordel give dig i kast med selv at bygge en opbevaringsløsning, der kan give dig massevis af plads under din seng. Dette projekt er ikke svært, men det kræver en smule værktøj.

Har du ikke det værktøj, du skal bruge, kan du finde det hos silvern.dk. Vælger du at bruge genbrugte materialer til at bygge sengen, kan du bygge sengen for ikke ret mange penge. Der er flere mulige løsninger, når du vil have plads til opbevaring under din seng. Du kan enten lave hemmelige rum, som kun kan åbnes, når du fjerner madrassen og åbner lugen. Det skal du selvfølgelig kun lave, hvis du er sikker på, at du ikke skal bruge tingene ret tit. Vil du gerne opbevare for eksempel dit tøj under sengen, kan du hæve sengen med omkring en meter, så der bliver plads til et lavt skab eller dybe skuffer nedenunder. Du vil med garanti blive positivt overrasket over, hvor mange af dine ting, du kan få plads til, i din smarte, hjemmebyggede seng.