Det bedste fra 90’erne, der er hipt i dag!

Det sjove ved kulturfænomener er, at de går ring. Hvem havde troet, at vi nogensinde ville finde skulderpuder på forsiderne af modemagasinerne igen? Ikke desto mindre er fortidens modesucceser og –syndere på tapetet igen. Og vi kan ikke lade være med at kaste et nostalgisk blik på de bedste.

Netop nu er det 90’erne, der er toppen af poppen, hvilket også afspejler sig i sendefladen på TV. Blandt andet med den kommende reboot af tv-klassikeren ”Beverly Hills 90210”, der var fast inventar i livet for alle unge, der er født før år 1985. Eller blot folk som har TV2 ZULU. Og hvem har ikke haft et crush på Beverly-darlingerne Brandon, Brenda eller Dylan?

Batik og lyseblå jeans

Et modefænomen, der var stort set verdensomspændende, var de lyseblå jeans, der gerne blev trukket godt op i taljen og fastgjort med et bredt bælte. Dertil hørte den obligatoriske oversized t-shirt, der naturligvis skulle stoppes godt ned i bukserne.

Stilen har fået en velfortjent afpudsning i 2019 og er vendt tilbage i modebilledet, hvor boyfriend jeans og fine tekstiler i tie-dye er blevet it-items. Men batik og tie-dye er ikke længere forbeholdt t-shirts i bomuld, men er blevet et globalt fænomen, der også trækker linjer ind i boligindretningen såvel som i garderoben.

Girl Power

De seneste år er der for alvor kommet fut i Girl Power-bølgen igen. Spice Girls var den ikoniske popgruppe, der cementerede begrebet tilbage i 90’erne, men nye seje kvindelige kunstnere har omfavnet tendensen, taget den til sig og fornyet den.

På den internationale arena har blandt andre Lady Gaga, Emma Watson og Lena Dunham gjort sig bemærket, mens vi på dansk grund ser seje kvinder som Katinka, Mø og Emma Holten løfte fanen og udvise seriøs Girl Power! Vi hepper på dem og håber at se endnu mere Girl Power i de kommende år.

Plateausko

Man var ikke rigtig ung i 90’erne, hvis man ikke var indehaver af et par plateausko. Gerne de eftertragtede Buffalo’s, der gik hånd i hånd med den herskende Spice Girl-stil. Plateauskoen forbindes desuden med den flippede stil i 70’erne. Skoen er på alle måder en gammel kending, der undertiden får en revival. Nu altså igen her i 2019, hvor plateauskoene er dømt inde i modebilledet.

Leonardo DiCaprio

Okay, det er måske mega strengt at sige, at vores alles Leo nogensinde har været dømt ude. For han er om nogen indbegrebet af Hollywood. Vi elsker Leo lige så meget anno 2019, som vi gjorde, da han stivfrossen sagde farvel til Rose. Var der virkelig ikke plads til to personer på den interimistiske tømmerflåde?