Drømmer du om et værelse med plads til både studie og fritid? Så læs med her

Når man kommer hjem fra skole, er det vigtigt at man har et værelse, hvor der er plads til at kunne koncentrere sig omkring sine lektier og sit arbejde. Men ens værelse er samtidig også stedet hvor man skal kunne slappe af, og få lidt afstand til skolen, lektier og afleveringer. Det kan derfor være en god idé, at man indretter sit værelse på en måde, hvor de to behov kan blive kombineret. 

Del dit værelse op 

Er dit værelse derhjemme et sted, hvor flere ting skal kunne fungere? Det kan for eksempel være svært, hvis stedet hvor man både skal sove, være i sin fritid, samt kunne en have en form for “hjemmekontor”, er i det samme rum. Det gør nemlig, at det kan være svært at skelne mellem de forskellige ting. Det kan for eksempel være svært at koncentrere sig om sine lektier og afleveringer, hvis ens seng ligger lige ved siden af. Modsat kan det også være svært rent faktisk at holde 100 procent fri, hvis man hele tiden kan kigge over til sine bøger og skolesager. Det kan derfor være en god idé, hvis man prøver at få delt rummet lidt op. Sørg for eksempel for ikke at lave dit arbejde i sengen, og at du har et andet hjørne sat af med plads til at du kan læse dine fritidsbøger, fremfor at skulle læse dem ved skrivebordet. 

Gem dine ting væk når du ikke skal bruge dem 

Når du er blevet færdig med skolearbejde som lektier og afleveringer, så er det vigtigt, at du har mulighed for at kunne pakke dine sager væk. Ved at have noget praktisk opbevaring, så kan man nemlig let og hurtigt få pakket sit arbejde væk, og nemt finde det frem igen til næste gang man skal bruge det. Omvendt kan det også være en fordel, hvis man pakker sine fritidsinteresser væk, når man arbejder. På den måde kan du nemlig ikke blive forstyrret af ting som du hellere vil foretage dig. Hos https://www.staples.dk/ findes der mange forskellige former for praktisk opbevaring, og det kan eventuelt være der, at du finder din inspiration. 

Sørg for at have de rette kontorartikler og kontormøbler

Ved dit skrivebord kan det være en god idé, hvis du altid har de rette kontorartikler til rådighed. Nogle af tingene vil også kunne bruges til mere end bare dit skolearbejde. Er du en kreativ sjæl, så ved du nemlig, at ting som forskellige tusher, penne og papir altid kan være til gavn.