Gode råd til dig som overvejer at flytte hjemmefra

Som ung er det at flytte hjemmefra noget mange glæder sig til. Dog er der rigtig mange praktiske ting forbundet med at flytte fra reden, som du pludselig selv skal til at have styr på. Men hvad er egentlig vigtigt når du flytter hjemmefra for første gang og hvad skal du være opmærksom på? Her får du en lille guide, som måske kan hjælpe dig hvis du enten står og skal flytte hjemmefra nu, eller drømmer om det inden for den nærmeste fremtid.

Læg et budget

Selvom der er mange gode og spændende ting forbundet med at flytte hjemmefra, så er det selvfølgelig ikke helt billigt. For at vurdere om du har råd til at flytte, er det en rigtig god idé at lægge et budget. Udover huslejen vil der nemlig også være andre udgifter såsom blandt andet el og internet. Hvis du skal til at studere er det især vigtigt med et hurtigt internet, som du kan få testet på https://tjekbredbaand.dk/hastighedstest. Derudover er det også en god idé med et madbudget, så det bliver nemmere at styre hvor mange penge du bruger på denne post hver måned.

Mulighed for boligstøtte

Hvis du flytter hjemmefra og samtidig skal til at studere, er der mulighed for at få boligstøtte. Undersøg derfor altid hvor mange penge du kan få i boligstøtte og vær opmærksom på forskellige frister der kan gælde. Boligstøtten kan nemlig være afgørende for, at du kan få budgettet til at hænge sammen som udeboende, da det også er forskelligt fra studerende til studerende om man har tid til et deltidsjob ved siden af sit studie, hvilket kan være lidt for krævende for de fleste.

Nyd det

På trods af at der er mange praktiske ting forbundet med at flytte hjemmefra, så er det også en spændende og sjov tid, hvor du har mulighed for at lære dig selv bedre at kende og samtidig udforske det tidlige voksenliv. Husk derfor også at nyd det, særligt i den første periode, hvor du vil opleve hvor fedt det er selv at kunne bestemme det hele. Inviter dine venner over og nyd at I endelig kan have et sted helt for jer selv, hvor I kan bestemme dagsordenen. Det er dog også i denne periode hvor du virkelig kan vise dine forældre hvor ansvarlig og fornuftig en person du er, som de i den grad kan være stolte af.