Få en skøn plads på jeres altan med plads til socialt samvær

Altan

I en lejlighed kan en altan være guld værd. Især på varme sommerdag, når solen skinner. Men får du og dine forældre det optimale ud af jeres altan?

Et udeareal på få kvadratmeter stiller langt større krav til indretningen end et stort areal, og det handler derfor om at tænke i praktiske løsninger. Her kan du få nogle gode idéer til, hvordan I indretter jeres altan, så I udnytter dens fulde potentiale.

Skab en hyggelig stemning med møbler og planter

At lave en plantegning af din altan er altid et godt sted at starte. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvor meget plads I har at gøre med. Dernæst er det en god idé at spørge sig selv, hvilke behov altan skal kunne opfylde. Du kan eventuelt stille dig selv følgende spørgsmål: Skal det være et sted, hvor du kan hygge dig med dine venner? Skal der være plads til, at I kan sidde og spise derude? Eller skal det blot være en udendørs hyggekrog?

Når du er blevet bevidst om jeres behov, skal I finde de helt rigtige møbler til jeres altan. Led efter møbler, der er velegnede til altaner. Hvis din far er ferm med værktøjskassen, kan du være med til at bygge jeres egne møbler. Overvej at kombinere siddemøbler og opbevaring.

Byg eventuelt en bænk, hvor I kan opbevare puder og tæpper, når de ikke er i brug. Du kan også lede efter fine altanmøbler på loppemarkeder og give dem nyt liv med en bøtte maling.

Udvid boligarealet med en altan

Hvis altanen er solvendt, bør I nok anskaffe jer et solsejl eller en markise, som ikke tager gulvplads fra altanen. Selvom du måske gerne vil nyde solens stråler, kan det også være rart at kunne trække sig ind i skyggen, når solen virkelig bager. I kan også overveje at indrette altanen med en masse grønne planter. På en solvendt altan kan I både dyrke grøntsager og plante en masse fine blomster i forskellige krukker. På den måde kan I lave jeres egen lille have på altanen.

Er jeres altan meget lille, kan I også overveje at udnytte eventuelle vægge til hylder og ophæng af planter. Der findes mange fine hængepotter, som kan være med til at skabe en helt anden fornemmelse af rummelighed på altanen.

Hvis I bor i stueetagen, og jeres altan vender ud mod en have eller et gårdrum, kan I også vælge at lave en trappe, der giver jer direkte adgang til jeres udearealer. På den måde bliver der skabt større sammenhæng mellem jeres altan og jeres have. På Minaltan finder I forskellige trappenedgange. I kan se deres udvalg her.