Skal du flytte hjemmefra? Her er 4 ting, du skal have styr på

Dette indlæg er lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Der kommer en tid, hvor du som ung gerne vil væk hjemmefra og ud at skabe dit eget hjem. Det indebærer mange fantastiske ting, men det er også her, hvor du skal have de praktiske briller på. Der følger nemlig en række forskellige ting med, som du skal have styr på.

Skal du flytte i en lejlighed, er du landet det rigtige sted. Vi guider dig til, hvad du skal have styr på, inden du flytter i din nye bolig, så du kommer godt fra start.

El, så du kan have lyset tændt

Det er næppe mange, der overvejer, hvor vi egentlig får strøm fra. Har du boet hjemme, er der blevet sørget for det, uden du måske har opdaget det. Men når du flytter til din egen lejlighed, er det slut. For vil du gerne undgå strømafbrydelser eller manglende el, skal du selv sørge for at finde en eludbyder.

I dag er det heldigvis nemt. Du bør kigge hos forskellige udbydere, så du sikrer dig den bedste pris. Herefter skal du typisk angive din adresse, hvorefter elforsyningen starter på den aftalte dato. Du kan også finde generelle tal for, hvor meget el du skal regne med at få brug for.

Forsikringer

En anden vigtig ting, du skal have styr på inden indflytning, er dine forsikringer. Når du fylder 18 eller 21 år, er du ikke længere dækket af dine forældres forsikring. Men når du flytter ind i din egen bolig, skal du altid selv stå for at få en indboforsikring. Denne forsikringstype dækker alt indbo i din lejlighed ved eksempelvis indbrud eller brand. Indbo er alt inventar og alle dine ting.

Derudover bør du få en ansvarsforsikring og en rejseforsikring. Ved at få dine egne forsikringer er du altid sikker på, hvordan du er dækket. Er du studerende, kan du ofte få dine forsikringer billigere.

Internet er et must

Det er de færreste unge mennesker, der kan leve uden internet. For med sociale medier, digital undervisning og streaming er det svært at undvære det i hverdagen. Skal du være sikker på at have internettet klar, bør du bestille det allerede inden indflytning.

I den forbindelse er det vigtigt at undersøge, om du har et telefonstik, eller om du skal bestille mobilt bredbånd. Mange lejligheder har ikke et telefonstik, som bruges til kabelnet, og derfor kan du med fordel vælge mobilt bredbånd.

Flyt din adresse

Den sidste ting er ikke noget, der koster dig flere penge. Til gengæld sørger det for, at alle pakker og breve kommer hjem til dig. Du skal nemlig ændre din adresse på Borger.dk. Her kan du angive din nye adresse og indflytningsdato, så det kan blive behandlet inden indflytning. Derudover skal du være opmærksom på andre steder, hvor din adresse også skal ændres. Det kan være hos dit arbejde, hos onlinebutikker eller ved PostNord.

Adressen skal behandles af den kommune, du flytter til. Herefter vil du også modtage et nyt sygesikringsbevis, og du skal eventuelt også vælge en ny læge, hvis du flytter til en ny kommune.