Tips til at opnå drømmeterrassen

Drømmer du om at få skabt en smuk terrasse? Og vil du gerne sørge for, at den kommer til at fremstå som en skøn oase, som lader dig tage så meget af din hverdag ud i det fri som muligt, når vejret tillader det? Så kan det være, at det er ved at være tid til, at du kaster din opmærksomhed på den.

Sørg for et stabilt underlag

Først og fremmest skal du sørge for et stabilt underlag. Der er nemlig ikke noget værre end at ligge en smuk terrasse og så kort efter finde ud af, at fliserne skrider ud. Hurtigt vil de nemlig komme til at ligge ujævnt og på den måde også skabe et ustabilt underlag, det ikke er rart at færdes på.

Derfor er det en fordel at bruge flisesand

Det findes der dog heldigvis en løsning på. Du skal nemlig bare benytte dig af flisesand eller afrettersand, som det også kaldes. Her er der nemlig tale om et produkt, der bruges som bund under belægninger. Typisk lægges det oven på stabilgrus for at opnå de mest optimale forhold.

Husk de gode havemøbler med flere formål

Når din terrasse er lagt, skal du til at gøre den hyggelig og skabe den gode atmosfære, som gør det rart at opholde sig på den. Det kan du blandt andet gøre med nogle gode havemøbler og parasoller, og her er det en fordel både at have nogle, det er behageligt at spise i lige såvel, som du også bør have nogle, der giver mere afslapning.

Inddel gerne din terrasse i flere små områder

Derfor kan der være behov for flere små områder på din terrasse, hvilket du blandt andet kan markere med dine arrangementer af møbler. I spiseområdet vil der ofte også skulle være plads til en grill, som primært er den, der bruges til meget madlavning om sommeren.

Skab ekstra liv på terrassen med planter

Herefter skal du skabe lidt liv på terrassen. Det kan du for eksempel gøre med krukker og bede, der er fyldte med farvestrålende og velduftende planter og blomster samt eventuelt også en lille urtehave, der også giver nogle gode ting, der kan bruges i madlavningen.

Der er noget magisk ved store, grønne planter

Forsøg dig også gerne frem med nogle lidt større grønne planter. Udover at de kan markere overgangen mellem de forskellige områder af terrassen, vil de også være med til at skabe et mere luksuriøst udtryk – og det er lige præcis den stil, der er mange, der drømmer om, når de skaber sig den skønneste terrasse.

Kæl ved de sidste detaljer

Sidst men ikke mindst skal du huske de sidste små detaljer. Med dem er der nemlig meget hygge, men også flere praktiske ting forbundet med. Det kan for eksempel være lanterner og lyskæder, der kan give lys når mørket flader på, lige såvel som det kan være bløde puder og plaider samt eventuelt en terrassevarmer, der gør det lidt lunere, når temperaturen begynder at falde.