Bliv klog på dine madvaner i en ung alder

Ungdommen, vil nogle måske mene, er den vigtigste periode i livet. Det er den, der danner grobund for, hvordan resten af livet vil forløbe – dermed ikke sagt, at man ikke kan ændre noget senere i livet. Det er dog altid nyttigt at ændre noget til det bedre med det samme.

Få inspiration til forandringen

Et skridt på vej mod at prioritere sundheden højere end McDonald’s hver dag efter skole er at ændre på din kost. Hvis du stadig har en alder, hvor du bor hjemme, er det kun logisk, hvis du ikke selv bestemmer menuen. Du kan stadig foreslå og hjælpe til i køkkenet. Www.madling.dk er en blog, hvorpå du kan finde utrolig megen inspiration til en masse lækre og opfindsomme retter.

Spørg dine forældre til råds

Dine forældre vil uden tvivl kun blive positivt overrasket over, at du vil hjælpe til med maden, og at du engagerer dig i noget, I er fælles om. Du skal under alle omstændigheder have lov at være ung, og som ung mærker du sikkert ikke altid et overskud til at lave mad en eller flere gange om ugen. Du kan i det tilfælde også bare fortælle dine forældre, hvilken kostomlægning eller hvilke retter, du synes at have i tankerne til de kommende dage. Forældre kender nemlig i dén grad til at føle sig uinspireret ift. aftensmad. Nogle har det bare i blodet at kunne finde en ny ret hver dag, mens andre har en fornemmelse af, at de kører rundt i de samme fem småkedelige retter hver uge. Uanset hvad vil det være godt at være involveret i dine egne mad- og drikkevaner. Det vil også forberede dig på en fremtid, hvor du flytter hjemmefra og pludselig skal stå for det hele selv. Har du i forvejen været vant til det, bliver det et mindre chok.