3 tips til dig, der flytter hjemmefra ved studiestart

Er du blevet optaget på dit drømmestudie, og skal du i den forbindelse flytte hjemmefra? Det er helt forståeligt, hvis du føler dig usikker, tvivlsom og overvældet – for hvordan skal du lige klare det? Heldigvis er det også et spændende kapitel, der venter dig. Her får du 3 gode råd til at få styr på flytningen, så du er parat til studiestart.

Find en SU-venlig bolig i studiebyen

Der er mange, der flyver fra reden, når de skal starte på studie. Er du en af dem? Så er første skridt at finde et sted, du gerne vil bo. I den forbindelse er der et par ting, du skal overveje, herunder:

  • Hvad er dit budget?

  • Vil du bo i studiebyen? Du kan for eksempel overveje uddannelsesbyen Herning, hvis du skal studere i eller omkring Herning.

  • Er lejeboligen tæt på offentlig transport?

Køb brugte møbler og spar penge

Vil du gerne spare så mange penge op som muligt, inden du starter på studie, så kan du med fordel købe brugte møbler, når du flytter hjemmefra. Der findes et væld af sider, hvor du kan finde udmærket møbler til fordelagtige priser. Ved at spare penge på indretningen i studieboligen, så kan du få flere penge til at nyde din fritid.

Tag dig tid til at lægge et realistisk budget

Der findes ikke noget værre end at skulle leve af pasta med ketchup, fordi du ikke har flere penge sidst på måneden. Derfor gør du klogt i at tage dig god tid til at lægge et budget, så du får overblik over din økonomi som studerende.

Bare fordi du er på SU, er det ikke ensbetydende med, at du skal leve med en stram økonomi. Det handler i bund og grund om at prioritere, så du får råd til det, der betyder noget for dig.