Derfor skal din teenager på efterskole i 8. klasse

At tage 8. klasse på efterskole kan være en god idé for din teenager. Det kan modne teenageren og gøre din teenager mere selvstændig. Desuden er efterskoletiden og -livet enormt betydningfuld for de fleste, og med efterskole allerede i 8. klasse, har din teenager mulighed for at fortsætte med endnu et år eller to i 9. klasse og 10. klasse.

På Djurslands.dk kan du læse meget mere om de forskellige muligheder for at tage på efterskole. De udbyder efterskoleophold til både 8.-, 9.- og 10. klasse.

Din teenager bliver dannet og voksen

Under et efterskole ophold, vil både du og din teenager opleve en stor forandring. Du vil få en helt anden teenager hjem igen – på den positive måde. Et menneske med mere ansvar og mere modenhed. Din teenager vil opleve at blive mere selvstændig og rykke sig markant personligt.

Det er jo noget, I begge kan nyde godt af på forskellige måder. For dig vil forandringen sikkert være mere direkte synlig. Din teenager vil måske ikke være lige så opmærksom på det på samme måde. Udvikling sker lettere fundamentalt og ubevidst – især når man er ung, og der sker meget personligt og i livet.

Venner for livet

Din teenager vil på et efterskoleophold med garanti få venner og skabe relationer for livet. Det er en stor omvæltning at gå fra at bo hjemme til at skulle bo med værelse på andre. Det kræver helt andre spilleregler, og pludselig skal man formå at samarbejde på en helt ny måde.

Det er noget af det, der er med til at udvikle din teenager i den meget selvstændige retning. Det er sundt med ansvar og at få rykket mulige grænser. Og kun på denne måde kan man komme meget tæt på andre mennesker. Og ved at komme så tæt på hinanden, lærer man også hinanden enormt godt at kende.

Den store omvæltning

Det er en stor omvæltning både at gå fra at leve hjemme til at leve på en efterskole – og ikke mindst fra det begivenhedsrige år på efterskole til at skulle hjem igen. Det kan skabe forvirring og konflikter. Når teenageren har oplevet at være selvstændig, kan det være svært at komme hjem igen under forældrenes rammer.

Husk derfor som forældre at skabe plads omkring teenageren – også mere end du måske selv er vant til og umiddelbart ville gøre og har lyst til. Det kan komme jer begge utroligt meget til gode i sidste ende.