Sådan finder du en efterskole, der passer til dig

Er du snart færdig med 9. klasse, og skal du snart beslutte, hvad der efterfølgende skal ske? Når du er ved at være færdig med folkeskolen, har du et væld af muligheder. Det kan for eksempel være, at du har valgt at tage 10. klasse på en efterskole. Men hvilken efterskole skal du vælge? Det kan du få hjælp til her.

Hvad brænder du for?

Din interesse bør helt bestemt være det, som hjælper dig med dit valg af efterskole. Der findes nemlig rigtig mange forskellige efterskoler, hvor du kan finde diverse linjefag. Det kan eksempelvis være idræt eller musik. 

Brænder du for musik, så kan det være en god idé at vælge en efterskole musik. På en musikefterskole vil du få undervisning i alt lige fra rytmisk sammenspil til musikteori, studieindspilning, genrekendskab og meget mere. Du lærer altså om et hav af emner inden for musikkens verden.

Hvor i landet vil du gerne gå på efterskole?

Noget andet, som du nøje skal overveje, er, hvor du gerne vil gå på efterskole henne. Skal det være i nærheden af din bopæl, eller vil du gerne et stykke væk hjemmefra? Det er meget individuelt, så du skal tænke over, hvad du mener vil være bedst for dig og dit efterskoleophold. Nogle af glade for at være tæt på deres bopæl, så de hurtigt kan komme hjem i weekenderne, mens andre foretrækker at være en del længere væk hjemmefra. Det er helt op til dig og dine behov.