Arbejd internationalt efter studiet – bliv maskinmester

Ved du ikke, hvad du skal gøre af dig selv? Du kan i hvert fald bruge din ungdom på at uddanne dig inden for et felt, hvor dimittender har gode muligheder for at finde arbejde nationalt eller ude i den store verden. Er du til samfundsvidenskabelige fag, kan du læse jura eller statskundskab og – måske – være så heldig at finde arbejde på en ambassade. Men hvad nu hvis du snarere er teknisk anlagt?

Tag en uddannelse med bred faglig profil

Så var det måske en idé at søge optagelse på maskinmesteruddannelsen. I hvert fald hvis du ikke er til sinds bare at sidde på en skolebænk i 3,5+ år. For studerer du til maskinmester, skal du både lære en masse teori og prøve dig af i praksis med drift af maskinanlæg. Maskinanlæg skal her fortolkes meget bredt, da du som færdiguddannet fx kan arbejde på varmeværker, vandværker og elværker.

Få svar på spørgsmål om maskinmesteruddannelsen

Du kan hurtigt gå ind på Maskinmesterskolen Københavns hjemmeside for yderligere information om maskinmesteruddannelsen. Her kan du få svar på en række spørgsmål, bl.a. hvad maskinmestre tjener, og hvor lang tid det tager at blive maskinmester. Uddannelsens længde vil nemlig afhænge af de forudsætninger, som du kommer med, bl.a. af om du har en gymnasial uddannelse i bagagen.

Higer du efter at arbejde i udlandet?

Selv hvis du ikke er en boglig type, kan du alligevel komme til at trives på maskinmesteruddannelsen, da der hele tiden er et praktisk sigte. Uddannelsen åbner også op for, at du kan arbejde i udlandet, fx offshore. Har du længe haft en drøm om at se verden, så var det måske netop maskinmester, du skulle blive. Læs om uddannelsen i detaljer ved at gå ind på en uddannelsesinstitutions hjemmeside.

Vil du have et job, hvor du både bruger hovedet og hænderne? Bliv maskinmester.