Boginspiration til unge

Det er svært at få nogle børne og unge til at læse. Af den grund er det ekstra vigtigt at finde de rigtige bøger, der virkelig matcher det unges interesse. I denne artikel kan du få nogle gode bud på bøger, der i høj grad er populære blandt børn og unge i dag. Derudover er det en god pointe, at lydbøger er en del lettere at gå til end klassiske bøger. Lydbøger giver nemlig den mulighed, at du kan slappe af, mens du kommer igennem en bog. Vi håber, at du kan bruge vores inspiration – god fornøjelse!

Harry Potter af J.K. Rowling

Den første Harry Potter bog blev oprindeligt udgivet helt tilbage i 1997, men er fortsat en af de mest populære bøger i Danmark for børn og unge. J.K. Rowling har formået at skabe et helt unikt og magisk univers, der med det samme får dig til at blive helt opslugt. Man forestiller sig (og håber), at dette univers rent faktisk eksisterer, så man selv kan blive en del af magiens verden. Den første bog indledes med, at Harry Potter på sin 11-års fødselsdag får af vide, at han er en troldmand, og skal starte på Hogwarts skole for heksekunster og troldmandsskab. Utallige af danske børn har drømt om, at de modtog et bred med en invitation på deres egen 11-års fødselsdag og det er netop dette som har været med til at gøre historierne om Harry Potter så populære. Du kan høre Harry Potter lydbog på Mofibo, der tilbyder en gratis prøveperiode på 14 dage.

Ternet Ninja af Anders Matthesen

I 2019 udkom Ternet Ninja 2 efter den enorme succes som den første bog oplev – både i bogformat, men også som følge af, at den er blevet lavet som film. Filmen er en af de mest sete biograffilm i Danmark. I Ternet Ninja bliver vi igen trukket ind i universet fra Terkel i Knibe. Et univers præget af en bizar og skæv humor, der i høj grad er karakteristisk i Anders Matthesens fortællerstil. På trods af et voldsomt udtryk byder bogen også på nogle rigtig gode pointer, såsom stort fokus på mobning og børnearbejde. Du kan høre Ternet Ninja lydbog på Mofibo.

Bliv klogere gennem lydbøger

Lydbøger er ikke kun underholdning, men også en god mulighed for at absorbere en masse viden på en let og overskuelig måde. En af de bedste investeringer man kan gøre sig som ung er at lære om værdien af langsigtet investering. På den måde kan de fleste sikrer sig økonomisk frihed som gammel. En god mulighed er således at høre bøger om aktier for begyndere, så du kan blive klogere på investering og økonomi generelt.