Studerende og cyklist – hvad skal jeg huske?

Er du udeboende studerende, har du sandsynligvis en cykel – mest fordi det er den billigste transportform. Desværre har cykler en tendens til at forsvinde. Vil du ikke risikere, at den skæbne overgår din cykel, bør du investere dine sparsomme SU-kroner på en forsikringsgodkendt cykellås.

Det er ikke den mest sindsoprivende investering, men den sikrer, at cyklen bliver på sin plads – og at forsikringen dækker, hvis den ikke gør. På ecykelhjelm.dk finder du et stort udvalg af cykellåse.

Spænd hjelmen når du cykler

Du hører måske til blandt dem, der er rigtig godt trætte af cykelhjelme. Du får fladt hjelmhår, kan ikke have hue på, når det er koldt, ligner en klovn og – ikke mindst – hvor gør man af den, når cyklen er parkeret? Hænger man den på cyklen, risikerer man at den bliver våd i regnvejr, og det eneste, der er værre end en cykelhjelm, er en våd cykelhjelm.

Men!

Det er altså rigtigt fornuftigt at køre med hjelm, selvom det lyder lidt kedeligt og voksen-agtigt med sådan en løftet pegefinger. Faktum er, at hjelmen beskytter din hjerne, hvis uheldet skulle være ude – og den kan du altså ikke leve uden.

Husk lys på cyklen – Se og bliv set

Lys på cyklen er ikke bare lovpligtigt, det er også rigtig klogt. Efter mørkets frembrud kan du som cyklist nemt blive overset i trafikken – denne risiko mindskes betydeligt, hvis du har nogle gode cykellygter.

En rød baglygte og en god forlygte er et must. Forlygten kan ikke bare hjælpe dine medtrafikanter til at få øje på dig, du kan også bruge den til at oplyse cykelstien foran dig, så du kan se, hvor du cykler, hvis du er et sted, hvor der ikke er nogle lygtepæle. Det er også fornuftigt (dér var det ord igen…) at vælge en cykelhjelm med indbygget lys for at øge din synlighed.