Brug for alkoholbehandling til dig selv eller din pårørende?

Der findes desværre mange familier, hvor et misbrug af alkohol er aktuelt for en mor eller far. Som barn til en med et misbrug kan det være svært at vide, hvad man kan gøre for dem. I mange tilfælde ender man som barn med at tage et for stort ansvar for sine forældre, der ikke er sundt over længere tid. Derfor er det vigtigt at søge ambulant alkoholbehandling. Det bedste vil være at kontakte behandleren hurtigst muligt, så din nære får den nødvendige hjælp, så hurtigt som muligt. Læs med her og få et indblik i, hvad behandlingen indebærer. 

Hvordan søger man hjælp?

Det er heldigvis nemt at få hjælp til behandlingen. Det kræver blot et opkald, som du kan foretage alle tidspunkter på døgnet og dage på året. Derudover skal du heller ikke tænke på transport, da personen vil blive hentet af centret, ligegyldigt hvor i landet, det er. Måske din pårørende heller vil gøre dette på en mindre ambulant måde. Er det tilfældet, kan de fx kontakte en psykiater eller læge for en konsultation, hvorefter den professionelle kan tage stilling til, hvad der skal ske for ham eller hende i fremtiden. 

Alkoholbehandling foregår over 5-6 uger

At sige ja eller bede en om at gå i behandling kan være en stor beslutning. Særligt da det en en døgnbehandling, der foregår over 5-6 uger. Derfor er det vigtigt at tænke på alle fordelene ved det. En af fordelene ved at være i døgnbehandling er, at patienten beholder sit fulde fokus på at holde sig ædru, når det dagligt indgår i centrets struktur. Desuden kræver det ro til at arbejde med sig selv og de årsager, der kan ligge bag misbruget. Det skal patienten og de professionelle arbejde sammen om, uden for forstyrrelser fra fx barn eller forældre, der gerne vil i kontakt med patienten. 

Alle tabuer ophæves

Et andet aspekt, der er godt ved at søge hjælp til alkoholbehandling er, at alle tabuer bliver ophævet på centret. At tale med sin familie eller venner om sit misbrug kan være skamfuldt, derfor er det godt at få afstand fra dette og nye rammer, hvor alt kan siges. Et sted, hvor man ikke bliver dømt, og hvor mange andre, der er i samme situation, bor. Denne aftabuisering er vigtigt, og kan bedst opnås gennem et længere forløb på centret. Et sted, hvor tryghed, empati og omsorg bliver kerne ordene i hverdagen.