Her er en masse gode råd til dig, der lige er flyttet hjemmefra

Og disse råd er faktisk ikke kun til dig, der lige er flyttet hjemmefra, for vi alle kan have brug for nogle gode råd en gang imellem. Det gør sig både gældende for os, der har været flyttet hjemmefra i lang tid, såvel som alle dem, der næsten lige er flyttet hjemmefra. Uanset om du behøver dig i den ene eller den anden gruppe, så er du mere end velkommen til at læse med og lade dig inspirere af vores tips og tricks, der kan gøre rengøringen og vedligeholdelsen lidt sjovere og nemmere.

Det kan sagtens være sjovt at gøre rent

Du sidder helt sikkert og nikker nej til denne påstand og du griner måske også lidt af os, men bare vent. Når du har afprøvet vores råd, så er vi næsten sikre på, at vi har omvendt dig. De fleste unge mennesker ser rengøring som en kedelig og træls ting, som mor plejede at sørge for derhjemme. Nu har du pludselig selv ansvar for, at der ikke står opvask over det hele og at der ikke ligger sure sokker og underbukser allevegne og det virker måske knap så fedt.

Skab struktur

Det vigtigste skridt for at gøre rengøringen sjovere er at skabe en eller anden form for struktur. Det lyder måske som endnu en kedelig ting at tilføje til listen, men vi garanterer dig for, at har du en plan for, hvornår du skal gøre rent, så bliver det sjovere. Du sørger nemlig for, at der aldrig når at blive rigtig beskidt og det kræver derfor heller ikke så meget, når du skal gøre rent. Hellere fjerne lidt skidt her og der en gang om ugen frem for at bruge flere timer eller dage en gang om måneden. Du kan samtidig tilføje musik til listen. Musik gør nemlig alting lidt sjovere og du kan danse rundt og skråle med på dine yndlingssange imens du støvsuger. Det lyder da ikke så slemt, vel?

Køb rengøringsmidlerne

Før du kan komme rigtigt i gang med at skabe denne struktur, er det selvfølgelig helt essentielt, at du har rengøringsmidlerne. Det kan virke som en helt ny verden, hvis du ikke er vant til at købe disse ting. Vi anbefaler, at du køber miljøvenlige rengøringsmidler, da du både passer på miljøet og dig selv – og hvad er bedre end at tage dobbelt ansvar, både for rengøring af din lejlighed og for at passe på miljøet? Du er allerede på rette vej.