CV med succes: Findes der en opskrift på det perfekte CV?

Hvordan laver man egentlig et godt CV? Hvordan sætter man det op så det ser imponerende ud? Hvordan ved man, hvilke informationer man skal have med og hvordan man præsenterer dem bedst?

Du kender det sikkert: CV-forvirringen. Spørger du din far, hvordan et CV skal se ud, får du ét svar. Spørger du din bedste ven, får du et andet. Så der er ikke noget til at sige til, at du er forvirret over, hvad der er den rigtige metode eller fremgangsmåde, når der er så mange forskellige meninger derude.

For et CV kan se ud på tusind forskellige måder og man kan let komme til at famle i blinde, når man laver sit CV, for hvordan ved man egentlig, om det er godt? Selv om man selv synes, det ser fedt ud, vil modtageren af CV’et mon tænke det samme? Og hvordan laver man et perfekt CV, hvis man aldrig har prøvet at lave et før?

 

Undgå spildtid og forvirring med en CV skabelon

Du kan hjælpe dig selv rigtig meget ved at bruge en CV skabelon, for så er du helt sikker på, at du får det væsentlige indhold med og at det bliver præsenteret på en god og flot måde.

Det gode ved CV skabeloner er, at de både ser professionelle ud, samtidig med at du slipper for at bruge tid på at overveje eller gætte, hvad der er vigtig at fortælle og hvordan. En skabelon giver svar på spørgsmål som: Hvordan informationerne skal opstilles, hvad skal stå hvor, hvad er vigtigst at fortælle først og hvordan man skriver en fængende overskrift.

Gode CV skabeloner, for eksempel fra de danske a-kasser og fagforeninger, hjælper dig med at sætte ord på dine kompetencer og hvordan du griber tekstforfatningen an, så du får sagt alt dét, du gerne vil og får præsenteret dig selv på bedst mulige måde.

Når du så har lavet dit CV, er det altid en god ide at få en person der kender dig rigtig godt til at læse det igennem, inden du sender det af sted. Det kan eksempelvis være din bedste ven, din søster, din mor eller far. De kan nemlig hurtig se, om din personlighed skinner igennem og om du får præsenteret dig selv på en sej og positiv måde, hvor alle dine talenter og kompetencer kommer frem i lyset.

 

Held og lykke!