Derfor bør du starte virksomhed, mens du studerer

Du kan sagtens starte en virksomhed op, imens du studerer – og i mange tilfælde er det faktisk en rigtig god mulighed for at prøve kræfter med livet som selvstændig.

Drømmer du om at starte selvstændig virksomhed? Så bør du overveje at gøre det, imens du studerer. Når du studerer, har du primært ikke de store indtægter at gøre godt med. Du har imidlertid heller ikke de store udgifter, og det er generelt en fordel.

Herunder følger en række gode grunde til, at du bør springe ud i livet som selvstændig, imens du studerer. Det er et godt tidspunkt, da du har en fast indtægtskilde, få forpligtelser og er vant til at leve sparsomt.

Du har en indtægtskilde

Når du er studerende, har du en indtægtskilde i form af din SU. Det er et sikkerhedsnet, som du kan være guld værd, når du starter egen virksomhed. Du er nemlig ikke afhængig af, at din virksomhed genererer et overskud fra starten, så du kan dække dine udgifter.

Du kan starte med at stifte en enkeltmandsvirksomhed, indtil du har fundet ud af, om det er noget for dig. Det er gratis, og du kan gøre det på Erhvervsstyrelsens hjemmeside i løbet af ganske kort tid. Hvis din virksomhed vokser sig større, kan du altid omdanne den til et ApS på et senere tidspunkt.

Du har færre forpligtelser

Det er de færreste studerende, der har stiftet familie – og derfor også de færreste studerende, der skal forsørge andre end sig selv. Derfor er det et godt tidspunkt at prøve kræfter med din egen virksomhed.

Når du ikke har nogen, du skal forsørge, og samtidig har et sikkerhedsnet i form af din SU, er der ikke mange risici ved at starte op som selvstændig. Det gør, at du har et forspring i forhold til dem, der har en familie, de skal forsørge.

Du er vant til at leve sparsomt

En anden, men ofte overset, fordel ved at starte din egen virksomhed, når du studerer, er, at du er vant til at leve sparsomt. Det betyder, at du endnu ikke har nogle faste udgifter, du skal finansiere gennem din virksomhed – og derfor er du ikke nødt til at have et overskud i starten.

På den måde kan du investere de penge, du tjener i din virksomhed, så den vokser sig større. Du kan naturligvis også hive pengene ud til dig selv og på den måde skabe dit eget studiejob. 

Mulighederne er mange, men du finder ikke et bedre tidspunkt at starte selvstændig virksomhed, end når du er studerende. Det handler blot om at komme i gang, når du har fundet den niche, du ønsker at starte op i.