Sådan får du råd til lige det, du drømmer om

Når man er ung, så har man rigtig mange ting, man godt kunne bruge penge på, men som man ikke har råd til. Forældrenes lommepenge rækker kun et vist stykke, og hvis man ikke har et job ved siden af, så kan det være svært at se, hvordan man skal få råd til noget af det, man drømmer om. Den manglende økonomi behøver dog ikke at være en hindring – det er et spørgsmål om at se koppen som halvt fyldt i stedet for halvt tom.

Brug en afbetalingsordning uden renter og gebyrer

Selvom ens forældre flere gange har formanet én om, at man ikke bør låne penge bare for at få råd til det, man lige ønsker i momentet, så er der efterhånden gode muligheder for at betale langsomt af på f.eks. en ny telefon gennem en afbetalingsordning. Mange af ordningerne kan man få gennem de butikker, der f.eks. er markeret som ViaBill butikker, eller man kan strikke en god ordning sammen hos ens forældre, der kan modtage betalingen i flere rater.

I Danmark er det ikke muligt at optage lån eller lave afbetalingsordninger, hvis man ikke er 18 år gammel, så det handler om at overbevise sine forældre om, at det altså er en fornuftig måde at gøre tingene på. Man lærer meget om ansvar, når man har en fast månedlig udgift til en afbetalingsordning, og det er en god måde at lære om ansvarlig økonomi på.

Få et fritidsjob

Penge er rare at have, men de er ikke rare at skulle arbejde for – men faktum er bare, at virkeligheden er bygget op på, at man må yde, før man kan nyde. Derfor er det også oplagt at finde sig et fritidsjob, hvis man gerne vil have råd til det, man drømmer om.

Nuvel, man kan måske ikke lige købe en ny computer eller den højeste mode indenfor tøj med det samme, men tilfredsstillelsen er stor, når man kan gå ud og købe noget for penge, man selv har tjent. Et job er en god måde at få råd til alt det, man mangler i sit liv, og når man har et job, så er det også op til én selv, hvad man bruger pengene på.