Derfor er det ideelt at starte virksomhed som ung

Er du ung og overvejer at starte egen virksomhed? Så er opfordringen helt klart, at du bare bør kaste dig ud i det. Des ældre du bliver, des ’dyrere’ bliver det nemlig for dig at kaste dig at blive selvstændig. I denne artikel vil vi forklare, hvad vi mener med ’dyrere’ og herunder fortælle mere om, hvorfor det er helt ideelt at starte virksomhed som ung.

Kreativitet, motivation og mentalitet

Er du sammen med dine venner i parken og ser I en brumbasse flyve forbi? Så er der ofte en i gruppen som vil forklare jer andre, at brumbassen rent teoretisk ikke bør kunne flyve. Dens vinger er for små i forhold til kroppens størrelse. Den ved det bare ikke, så den flyver alligevel.

Denne mentalitet er også ofte at finde blandt unge iværksættere. De har endnu ikke nået at stifte bekendtskab med nogle af de erfaringer som tilegnes på jobmarkedet og har således en alt-kan-lade-sig-gøre attitude, der i mange tilfælde er en enorm fordel. Det giver en unik mulighed for at tænke ud af boksen og bruge sine kreative evner på en unik måde sammenlignet med en person med en lang erhvervskarriere i bagagen.

Derudover har unge oceaner af tid. Tid til at dyrke sine fritidsinteresserer, gå i byen, studere osv. Langt mere tid end personer med børn, villa, volvo og vovse. Sættes denne tid i struktur kan den blive utrolig meget værd og en unik fordel, når det kommer til at starte egen virksomhed.

Hvad koster det?

Vi skrev i introduktionen, at det bliver relativt dyrere at starte virksomhed, når man bliver ældre. Med dette menes ikke de direkte omkostninger relateret til at drive virksomhed, men tværtimod de omkostninger der opstår ved at give op på andre ting. Forestil dig f.eks., at du takker nej til en månedsløn på 45.000 kr. pr. måned mod at starte din egen virksomhed til en månedsløn på 20.000 kr. Her koster det dig rent faktisk 25.000 kr. pr. måned at være selvstændig sammenlignet med dit alternativ som lønmodtager. At være selvstændig er i mange tilfælde også utrolig tidskrævende. Tid er noget af det mest dyrebare som vi har – særligt i en periode, hvor børn og ægteskab fylder hverdagen og hvor det kræver tid for at få begge til at fungere optimalt.

Kom let i gang

Selvom det kan virke uoverskueligt at etablere selve virksomheden, er det faktisk utrolig let at komme i gang. Alt nødvendig information ligger tilgængelig online, så det er blot at komme i gang med at søge. Her kan du både finde informationer om, hvad du skal bruge en revisor til, om du kan finde et gratis regnskabsprogram og tips og tricks til, hvordan du let sætter en hjemmeside for din virksomhed op.