Få hjælp til behandling af piskesmæld

piskesmæld

Har du været så uheldig at få piskesmæld, og døjer med smerter i nakken, så er der heldigvis hjælp at hente. Det er ekstremt ubehageligt at have piskesmæld, og det kan være utroligt svært at slippe af med. For de fleste med piskesmæld, opleves der bl.a. nakkestivhed, svimmelhed og hovedpine. Det er gener som ingen ønsker at leve med, og man bør derfor opsøge behandling af piskesmæld.

Har du fået piskesmæld?

Piskesmæld forårsages af et traume, hvor nakken har været vredet forover, bagover eller begge dele. Piskesmæld kan være en meget kompliceret diagnose at stille. Ofte forekommer piskesmæld ved en trafikulykke, idrætsulykke, fald eller andet lignende.

Man kan betegne piskesmæld som en forstuvning af nakken. De fleste piskesmæld sker i nakken. Det sker, fordi nakken er et forholdsvis svagt og udsat område. Nakkemuskler og ledbånd er ikke stærke nok til at klare et piskesmældstraume. Selvom der oftest sker piskesmæld i nakken, kan det forekomme i hele rygsøjlen. Det sker dog sjældent, da muskulaturen i ryg og lænd er stærke.

Hyppigste gener ved piskesmæld

Der kan forekomme mange følger af et piskesmæld. Oftest går der noget tid fra selve ulykken, til smerterne og problemerne begynder at vise sig. De typiske gener der opleves ved piskesmæld, er nakkesmerter, stivhed i nakken, svimmelhed og hovedpine. Smertegraden varierer fra person til person.

Gener på længere sigt

Udover de hyppigste gener ved piskesmæld, kan der forekomme en række gener på længere sigt. Piskesmæld kan give andre alvorlige symptomer. Dette kan være rygsmerter, lysfølsomhed, påvirket syn, søvnløshed, fordøjelsesproblemer, øresusen, træthed og meget andet.

Hvornår bør du kontakte en behandler?

Du bør altid kontakte din læge efter et piskesmæld, eller hvis du mistænker et piskesmæld. Har du været ude for et trafikuheld, er det især vigtigt at opsøge læge. Symptomerne på piskesmæld kan tage tid om at opstå, så vær opmærksom på dette, hvis du har været ude for et nakke-traume.

Det kan du selv gøre for at bekæmpe et piskesmæld

Søvn er en utrolig vigtig faktor, for at komme sig over et piskesmæld. Når vi sover, genopretter kroppen sig selv og fjerner inflammation. Udover søvn er vitaminer og sund kost en grundsten for, at kroppen kan hele. Derudover er det vigtigt at holde nakken i ro, efter et piskesmæld. Et piskesmæld påvirker nakken utrolig meget, hvorfor det er vigtigt med ro og hvile for, at nakken kan komme sig. Du bør også, så vidt muligt, undgå stillesiddende opgaver.