Få styr på dine præsentationer og få bedre karakterer

Dette er sponsoreret indhold

En god præsentation kræver overblik, godt indhold og ikke mindst en god PowerPoint. Mange bliver nervøse når de skal stå foran både klasse og lærer, hvilket desværre kan smitte af på deres præstation. En præsentation er ikke kun afhængig af godt indhold, det handler også om, hvordan du og eller din gruppe fremlægger præsentationen. Der ligger flere ting bag ‘den gode præsentation. Vil du gerne lære at mestre præsentationer foran klassen og få bedre karakter? Læs med og få nogle gode råd til, hvordan du får din præsentation til at sidde lige i skabet. 

Få styr på dine PowerPoint færdigheder

En god præsentation består af flere dele, en af de dem er PowerPoint præsentationen. En god PowerPoint er simpel, relevant og fængende. Din PowerPoint skal fungere som et visuel hjælpe- samt virkemiddel. Den skal fange opmærksomhed uden at tage opmærksomhed fra den som fremlægger. Samtidig skal den kunne få lytteren tilbage til sporet, hvis de falder fra eller ikke får det hele med. Når du laver din PowerPoint er det vigtigt, at du har dit publikum in mente, hvem er de, hvorfor lytter de med og hvad vil du have dem til at have fokus på?  

No go’s og de sikre valg

Der findes mange forkerte måder at tilgå en PowerPoint præsentation på, men heldigvis læser du med her, derfor behøver du ikke længere at bekymre dig om at begå de samme fejl, som mange andre gør. Først og fremmest, drop de mange animationer og finurlige slide-overgange. Hold animationerne til det minimale, det tager for meget fokus og kan nogen gange blive for dramatisk eller kliche. Det er okay at forsøge at fange publikum, men hold dig til emnet og inden for rimelighedens grænser. Hold dig fra at skrive for meget på dine PowerPoint slides. Publikum skal bruge PowerPoint præsentationen som guide, fokus skal være på den som fremlægger og lange sætninger kan hurtig distrahere, da publikum både skal lytte og læse, hvad der står. Hold dig derfor til korte sætninger som opsummere det, som bliver sagt. Suppler evt. med illustrationer som illustrerer det, som der bliver talt om – igen, hold dig inden for relevansens grænser. Når det er sagt, er det okay at få publikum til at lette på smilebåndet, en PowerPoint præsentation behøver ikke være klinisk eller “perfekt”. 

Vær forberedt – også til overraskelser  

Når man er flere om at lave en PowerPoint præsentation, kan det være frustrerende at kun kunne arbejde på én computer. Diverse tekniske problemer og fejl kan forhindre den, som har præsentationen på sin computer, hvorfor det er smart at lave jeres PowerPoint online. Med PowerPoint online kan i arbejde sammen om præsentationen, og hvis noget skulle gå galt har i alle adgang til jeres PowerPoint. Lær PowerPoint online her.  

Få styr på nerverne

Hvis du bøvler med slemme nerver inden en præsentation, bør du prøve det her tip. Tag nogle squats. Det lyder skørt, men dine lår og bagdel er dine største muskelgrupper. At lave nogle squats sender blod ud i dine muskler og får dig til at slappe af.