Få styr på udklædningen i en fart

kostume

Har du glemt at skaffe et kostume til sidste skoledag? Måske overvejer du helt at droppe udklædningen, men det er der ingen grund til. I denne korte artikel har vi samlet vores bedste tips og tricks, så du også kan være med i opløbet om årets flotteste kostume.

Lån eller genbrug er nemt og billigt

Det behøver nemlig slet ikke at tage ugevis og flere hundrede kroner i materialer at stykke et sjovt kostume sammen. En hurtig måde at lave et kostume på er ved at finde ud af, om du har et gammelt kostume liggende, du kan bruge igen. En idé kan være at lave en lille smule om på det, så du ikke er klædt ud som præcis det samme som for to år siden. Måske har dine søskende eller en af dine venner et kostume, du kan låne, og så kan du jo hurtigt strege det problem fra din liste med gøremål.

Hvis du ikke har held med at låne et kostume eller finde et gammelt et i skabet, som bare skal støves af, kan du gå på genbrugsjagt. I genbrugsbutikker eller på loppemarkeder kan du finde mange skøre ting og sager. Det er ikke sikkert, at du finder dit kostume der, men måske kan det give dig en idé til, hvad du kan klæde dig ud som til sidste skoledag. Ofte kan du for eksempel finde tøj fra 80’erne eller 70’erne, som nemt kan blive til et sjovt kostume.

Ideer til kostumer du hurtigt kan lave selv

En anden mulighed, der kan spare dig for en hel del tid, er at købe din udklædning på nettet eller i en forretning med kostumer. Det eneste, du skal gøre, er at beslutte dig for, hvilket kostume du bedst kan lide, og så vente et par dage, hvis du har handlet i en webshop.

Du kan vælge mellem utallige forskellige udklædninger, så du kan helt sikkert finde noget, du vil synes om. Der findes kostumer i mange prisklasser, så det behøver bestemt ikke at være noget, du skal bruge alle dine lommepenge på. Hvis du gerne vil undgå at bruge penge overhovedet, er det selvfølgelig også en mulighed, at du selv laver dit kostume. Nu tænker du måske, at det lyder både dyrt og kræver en masse tid, men sådan behøver det slet ikke at være.

Klassikeren, når det kommer til kostumer lavet i sidste øjeblik, er spøgelset, altså et hvidt lagen med nogle huller i.

Du kan dog lave et lidt mere kreativt kostume, ved for eksempel at finde en stor papkasse, hvor du skærer hul til dit hoved, dine arme og ben. Kassen maler du, så den ligner en forstørret juicebrik, et tv med din yndlingsserie på skærmen, en postkasse, der er stuvende fuld af regninger, en vaskemaskine med en bamse i, eller hvad du nu kan finde på. Med et kostume med en papkasse kan det dog være lidt irriterende, hvis du skal spille fodbold eller lave andre aktiviteter i løbet af dagen, for det er ikke så nemt at bevæge sig rundt i sådan en.