Dette bør du vide om magnesium

Vidste du godt, at magnesium er et lille mirakelmineral? Det er måske for meget sagt, men din krop er dybt afhængig af magnesium, og magnesium er med til at styre en masse ubevidste processer i din krop, som du slet ikke tænker over.

Læs med her, hvis du vil vide, hvad magnesium kan udføre af mirakler i din krop.

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, som du på ingen måde kan leve uden. Rent faktisk et magnesium det fjerde mest almindelige stof, som man kan finde i et menneskes krop. Det siger lidt om, hvor vigtigt magnesium er for kroppens velvære og funktioner.

Magnesium befinder sig i både knogler, muskler og andet blødt væv. Man kan optage en del magnesium gennem kost, men det kan altså også være nødvendigt at tage ekstra tilskud af det.
Der er især meget magnesium i grøntsager, nødder, fuldkorn, mælk, og overraskende nok også i dit drikkevand. Man bør ikke være ret bekymret for at komme til at indtage for meget magnesium, da overskydende magnesium udskilles af nyrerne.

Magnesium, stofskifte og nerveimpulser

Magnesium er med til at regulere kroppens stofskifte ved at være en vigtig aktør, når en masse forskellige enzymer i kroppen skal spille sammen for at få alt til at fungere. Men magnesium er også en vigtig hjælper, når det gælder muskler og hjertet. Magnesium er nemlig med til at få begge dele til at trække sig sammen i de rigtige rytmer.

Ved mangel på magnesium kan man opleve træthed i krop og muskler og manglende appetit. Mest kendt er magnesium nok for Magnesia, som kan købes nede i det lokale supermarked. Dette er et mildt afføringsmiddel, som mange sikkert har prøvet at indtage i forbindelse med forstoppelse. Dog skal magnesium altså ikke kun forbindes med maveproblemer og lignende, selvom det faktisk også bliver brugt til behandling af f.eks. mavesår.

Uro i krop og ben

Man kan komme til at opleve kramper og uro i benene, som er ganske ubehageligt. Disse kramper og uroen vil især vise sig om natten, hvilket kan været meget forstyrrende.
Her kan magnesiumprodukter hjælpe, fordi magnesium har stor indflydelse på muskler, celler og nervesystemet som tidligere nævnt.

Man behøver dog ikke begynde at tage tilskud af magnesium, blot fordi man oplever disse symptomer. Der plejer at være flere faktorer i spil, hvis man er i mangel på dette mineral.