Ønsker du at gå ned i vægt? Få 3 gode tips

Hvis du døjer med overvægt, så er der forskellige sundhedsmæssige fordele ved at tabe 5-10% i vægt. Dog kan det være svært at starte på et vægttabsforløb, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal komme i gang.

Tag en snak med din læge

Det er generelt en god idé at besøge din læge i ny og næ, så du er sikker på, at alt er, som det skal være. Men specielt hvis du er overvægtig, er der større risiko for en lang række sygedomme og skavanker. Derfor er det en god start at tage en snak med din læge, så du har noget at forholde dig til.

Det er ikke sikkert, at du har noget at bekymre dig om på nuværende tidspunkt, men det kan også være, at der er noget, du skal være særligt opmærksom på.

Din læge kan eventuelt også hjælpe dig med at beregne med BMI, så du er klar over, hvor du ligger henne.

Overvej vægtreducerende medicin

Når du går i gang med et vægttabsforløb, så findes der forskellige hjælpemidler. Det gælder bl.a. vægtreducerende medicin. Det er håndkøbsmedicin, der hjælper dig på vej med dit vægttab.

Det er dog altid en god idé at spørge din læge til råds, før du går i gang med vægtreducerende medicin el.lign.

Få hjælp til en kostplan

Et vægttab handler ofte om at ændre vaner og rutiner. Men det kan være svært lige pludselig at ændre vaner selv. Derfor har du måske brug for hjælp til at lave en kostplan. Det er en stor hjælp, fordi du på den måde har noget at forholde dig til.

Hvis du har en plan at følge, så ved du, hvad du skal have hver dag, og du behøver ikke selv at være kreativ med nye retter og opskrifter.