Hvad er en osteopat, og hvorfor kan det være relevant for dig?

osteopati

Måske har du allerede hørt om behandlingsformen ved navn osteopati og har måske endda prøvet denne behandlingsform på egen krop? Hvis ikke, vil du kunne læse meget om denne form for behandling i følgende skriv, hvor vi kort vil opridse, hvad du kan få ud af ostepati, såfremt du har nogle smerter eller fysiske skavanker, som du har behov for, at en professionel behandler tager et kig på.

Osteopati er en behandlingsform med fokus på hele kroppen

Ostepati er blandt de manuelle behandlingsformer, der har et fokus på kroppen som et hele. Det vil med andre ord sige, at hvis du eksempelvis har smerter ét sted på kroppen, så vil en osteopat, på baggrund af en undersøgelse og viden om din sygedomshistorik, kunne afgøre, hvorvidt de smerter, som du oplever, har en direkte forbindelse til et andet sted på kroppen.

Mange gange vil man nemlig opleve, at smerterne eller skavankerne hænger tæt sammen med andre steder i kroppen, og dermed bliver behandlingen af dine smerter udarbejdet med et fokus på kroppen som et hele. Det kan dermed være, at du oplever smerter i hoften, men at din behandling også har fokus på din ryg og din lænd, netop fordi kroppens nervesystem hænger sammen i et tæt netværk, og det er dermed ikke nok KUN at fokusere på det område af kroppen, der forårsager smerter.

Er du interesseret i at lære mere om denne manuelle behandlingsform, så læs mere om osteopati her.

Derfor kan en osteopatisk behandling være det rigtige for dig

Når kroppen bliver taget i betragtning som et netværk af dele, der hænger tæt sammen, ja, så er resultaterne ofte bedre og langvarige. En ostepatisk behandling har nemlig som formål at korrigere kroppen mekanisk, således at kroppens egne helingsmekanismer kan træde i kraft.

Vores kroppe kan rigtig meget selv, så længe den fra tid til anden bliver hjulpet på vej. Dette vil en osteopat kunne gøre for dig. Her vil der være fokus på, at kroppen fremadrettet selv vil kunne korrigere de mindre skavanker og smerter, der førhen har været tilfældet.

Oplever du således smerter, der har en hæmmende effekt på din hverdag, så vil en osteopatisk behandling kunne løsne op i disse smerter og give dig en masse gode råd og vejledning med på vejen.