Slip af med tør hud

Udenfor bliver vejret koldere i takt med at vinteren snart melder sin ankomst. Det betyder, at mange mennesker kommer til at lide af tør og kløende hud, da temperaturen og luftfugtigheden falder, hvilket er med til at udtørre huden. De fleste danskere har nok oplevet at have tør hud i de perioder, hvor det er meget koldt udenfor, og den store kontrast mellem det kolde vejr udenfor og varmen indenfor i hjemmet, er også hård for huden. Det kan være utrolig irriterende og ubehageligt at lide at tør hud, men problemet kan heldigvis afhjælpes for de fleste, hvis de anvender en creme til tør hud.  

Hvem rammes af tør hud?

Alle kan som sagt opleve at have tør hud fra tid til anden, men der er adskillige faktorer som kan påvirke hyppigheden og graden af tør hud. Man har fundet ud af at tør hud kan være arveligt, ligesom allergier og astma kan være medvirkende til at man får tør hud. Derudover er der stor sandsynlighed for at udvikle tør hud, hvis man ikke får de vitaminer og mineraler som kroppen har behov for, og derfor er det vigtigt at indtage en varieret kost, der giver kroppen det den har brug for.

Gode råd mod tør hud

Hvis du bare lider af lettere tør hud, når temperaturen falder til omkring nulpunktet, så kan du nøjes med en god creme mod tør hud. Men hvis du er særlig eksponeret overfor tør hud, så er det vigtigt, at du er opmærksom på visse ting. Først og fremmest er der afgørende, at du drikker rigeligt med vand, da der er mange mennesker, der lider af tør hud, fordi de ikke giver kroppen den væske som den har brug for. Derudover er det vigtigt, at du undgår at gå i 

varme bade for ofte, da det udtørrer huden. Et overdrevet brug af sæbe kan også fjerne hudens naturlige fedtlag, der er med til at sørge for, at du undgår tør hud. 

Du bør også undgå at gå med tøj, der er lavet af syntetiske materialer og uld, da det kan være meget ubehageligt, hvis du lider af tør hud, og gøre problemet værre. Selvom du følger alle disse råd, er det vigtigste, at du smører creme på huden flere gange dagligt så huden bliver blødgjort. Der er imidlertid mange mennesker, der stopper med at fugte deres hud, når det akutte problem med tør hud er forsvundet, men det er en dårlig ide! Du bør nemlig fortsætte med at smøre din hud ind i creme, så du kan forebygge fremtidige problemer med tør hud.