Fire gode råd til at komme igennem et vægttab

Som ung kan det være rigtig svært at komme i form og opnå det vægttab, som nogle kan ønske; der er mange fristelser hele tiden i form af sociale arrangementer og fester. Derfor bliver samvær med venner også ofte prioriteret højere end eksempelvis træning, som kan kræves i forbindelse med et vægttab. Det behøver dog ikke at være så svært at komme igennem et vægttab – heller ikke, selvom du er ung. Herunder kan du læse om nogle tips, der måske kan gøre det lettere for dig at komme igennem vægttabet, hvis det er det, du ønsker. Tipsene kan du følge, hvis du mangler motivation eller vilje – der kan nemlig være mange andre grunde til, hvorfor det kan være svært for unge såvel som gamle at komme igennem et vægttab.

Inkorporer motionen i din hverdag

Det kan være svært at komme i gang med at dyrke motion, hvis man ikke har været vant til at gøre det. Hvis du trænger til at komme i gang med at bruge kroppen, men du i virkeligheden ikke orker det eller har overskud til det, kan du forsøge at inkorporere motionen i din hverdag. Du kan eksempelvis gå eller cykle i skole frem for at tage bussen. Du kan tage trapperne frem for elevatoren. Du kan gå en længere tur med hunden, og måske kan du endda prøve at løbe noget af vejen. Hvis du inkorporerer motionen i hverdagen, vil det ikke i samme grad føles som en sur pligt at træne.

Spis frugt og grønt i løbet af dagen

Noget af det, der også kan spænde ben for vægttabet, er sukkertrangen eller trangen til noget kalorietungt. Der er ikke noget i vejen for at spise ”usundt”, hvis du vil tabe dig – du skal blot sørge for at spise færre kalorier, end du forbrænder. Hvis du sørger for at spise en masse frugt og grønt i løbet af dagen, kan det være lettere at holde sig fra det ”usunde”, og dermed kan det være lettere at holde kalorieindtaget nede. Du kan eksempelvis sørge for altid at have en pose gulerødder eller et æble med dig i skole. Måske har du en arbejdsplads med en frugtordning, du kan benytte. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du overveje at foreslå det for din leder – Frugtkurven.dk er et eksempel på en virksomhed, der tilbyder frugtordninger.

Bevægelse på trods af skader

Det gælder om ikke at overbelaste kroppen, for så bliver den skadet. Hvis du er skadet, og du gerne vil tabe dig, skal du dog ikke frygte. Du kan finde forskellige redskaber, der kan bruges – eksempelvis sportstape til knæ, som du kan bruge, hvis du har problemer med knæet. Du kan læse mere om, hvad du kan lave, hvis du er skadet her.

Find motivationen et andet sted

Hvis den eneste motivation for dit vægttab er, at du skal gå ned i vægt, kan det være svært at holde fast. Derfor kan du med fordel finde noget andet, der motiverer dig. Måske er det, at du gerne vil have en stærkere krop, eller at du gerne vil kunne cykle længere uden at blive forpustet. Måske skal du finde motivationen et helt andet sted. Eksempelvis kan du tage en personlig træner- og kostvejlederuddannelse. Således kan du motiveres af, at du skal færdiggøre en uddannelse, som kan gøre dig klogere inden for feltet og hjælpe dig med at hjælpe andre – samtidig med at du selv kommer i bedre form.