Fysioterapi – din vej til en sundere livsstil

Har du nogensinde prøvet det før, hvor musklerne føles ømme, knæet gør ondt og kroppen ikke altid har lyst til det samme som dig? Så har du det ligesom mange andre danskere. Derfor er der ikke noget at sige til, at fysioterapi er blevet så populært som det er. Mange flotte klinikker blomstrer op især i indre by, hvor du kan få fysioterapi i København af høj kvalitet. Her kan mange danskere hvert år nyde godt af en god og sund behandling af kroppen.

Fysioterapi er en god og effektiv måde at gøre din livsstil sundere på. Og hvem vil ikke gerne være mere sund i en travl og stresset hverdag?

Hvad er fysioterapi?

Mange har svært ved at vide hvad fysioterapi egentlig er; ”Er det ikke dem der løber på banen til en håndboldkamp, når der er en spiller som er skadet?”. Jo blandt andet! Fysioterapi er meget svært at definere fordi det rummer så mange forskellige ting i sig selv. Det formentlig mest populære redskab som en fysioterapeut bruger er træning og bevægelse. Når man kommer til en behandling, skal man derfor hurtigt gøre sig klar, at der også forventes noget aktivt af en den anden vej. Det foregår typisk ved at fysioterapeuten laver et træningsprogram eller giver nogle hjemmeøvelser som du skal lave til næste gang.

Udover træning og øvelser til at styrke kroppen, bruger en fys rigtig ofte sine hænder til at forsøge at afspænde dine muskler og få kroppen til at slappe mere af. Det varierer meget hvor lang tid hver behandler trykker på din krop men det er hvert fald et redskab som fortsat bliver brugt meget. Fysioterapi kan også indeholde en masse god vejledning som du kan bruge hvis du fx gerne vil tabe dig i vægt, træne optimalt op til et maraton eller bare ønsker at vide mere om smerter, og hvad du selv kan gøre derhjemme.

Hvad kan fysioterapi hjælpe på?

Fysioterapi kan hjælpe på en lang række forskellige skavanker og spændinger vi kan have i kroppen. Nogle af de mest typiske problemer som fysioterapi kan lindre på er hovedpine, bækkenløsning og besvær med at bevæge skulderen. Der er næsten ingen begrænsning for hvilke skader og typer af smerte som fysioterapi kan bruges til. Det kan fx sportsudøvere der bliver skadet i løbet af en kamp eller træning. Her kan fysioterapeuten diagnosticere og behandle skader meget præcist, så man altid kan få at vide hvor slemt det er, hvilken struktur der er skadet og hvor lang tid man skal forvente at være genoptræne. Mulighederne er uendelige, hvis du har ondt i kroppen, så hvorfor ikke gå til behandling inden det bliver for sent?

Hvis man går for længe med skader og smerter i kroppen, kan det nogle gange godt blive lidt mere kompliceret at komme af med i sidste ende. Det anbefales derfor altid, at du tager forbi en fysioterapeut, hvis dine smerter har varet mere end en uge eller er meget kraftige.