Sådan kan du komme uren hud til livs

Rigtig mange – både unge såvel som gamle – overalt i hele verden døjer lige nu med uren hud i mange forskellige variationer, især uren hud i panden og resten af ansigtet.

Meget kan bekæmpes ved at spise sundt og varieret sammenkoblet med regelmæssig motion og tid udenfor, men nogle komplikationer med uren hud er også kronisk og kan kun behandles ved hjælp af medicinske behandlinger, såsom visse cremer.

Uren hud på ryggen, i ansigtet og i alle dens mange former som svær akne og hudorme kan have en negativ påvirkning på ens selvtillid, især hos teenagere.

Hvad er uren hud?

Først og fremmest er det vigtigt at gøre rede for hvad uren hud rent faktisk er før man kan give en decideret en løsning på, hvordan det kan helbredes eller mindskes. Uren hud kan findes mange forskellige steder på kroppen som for eksempel ryggen, brystkassen og armene, men det mest almindelige sted er ansigtet, hvor mange af kroppens talgkirtler findes.

Ansigtet er selvfølgelig meget synligt, så uren hud er svært at skjule. Bumser skyldes for eksempel et enkeltstående tilfælde af en overproduktion af disse talgkirtler og døde hudceller som fanges i hudens porer, mens acne betegner sammenhængende og værre udbrud af uren hud.

En løsning kan findes

Der findes mange forskellige metoder til at bekæmpe uren hud, men de fleste dermatologer anbefaler at man husker på at vaske sit ansigt to gange om dagen med nogle rigtig gode og effektive hudprodukter, hvorefter man slutter af med en ansigtscreme.

Man kan også undgå fedtholdig og kalorieholdig mad, der får uden til at producere endnu mere fedt og gør dermed din hud mere uren. Men der er også tilfælde hvor disse tips simpelthen ikke hjælper nok på problemet – her er medicinsk behandling nødvendig for at få den renere hud, du ønsker.

Få selvtilliden tilbage

Man kan spise nok så sundt og motionere flere gange om ugen og stadig lide af kronisk akne eller bumser, mens andre spiser usundt, ikke dyrker motion og har den reneste hud. Uren hud er hormonelt og genetisk betinget, hvilket betyder at nogle mennesker er slemmere ramt af andre.

Hvis dine forældre har eller har haft uren hud har du højst sandsynligt også uren hud. Dette betyder at du ikke er alene i dine kvaler over uren hud, som er svært at komme af med, da rigtig mange også lider af samme problemer. Hvis du ønsker at komme din svære akne til livs, bør du kontakte en dermatolog.