Sunde tænder er ikke noget der sker over natten

Et sundt og velplejet tandsæt er ikke noget der sker over natten, men er en proces over tid, hvor man dagligt plejer og vedligeholder sine tænder. Børster man f.eks. kun 2 gange ugentligt, men begge gange minimum et kvarter, vil chancen for at få huller og dårlige tænder være større, end hvis man blot børstede sine tænder 2 minutter, 2 gange dagligt. Så se derfor ikke dét at få sunde tænder, som mange bare lige klarer dagen før man skal til tandlæge, men som en proces hvor vedligeholdelse og daglig pleje er essentielt.

Find en rytme

Det mest afgørende for at komme ind i den gode rytme, er at gøre noget konstant og gøre det til en vane. En vane opstår ved at man gør det samme dagligt, på det samme tidspunkt for at det bliver naturligt for kroppen. Det kan være at man altid børster sine tænder som det første om morgenen når man står op, eller det sidste man gør inden man går i seng. Denne tankegang er noget man med fordel kan tilføre barnet fra barnsben af, da det dermed også bliver nærmere at introducere i barnets teenageår og senere voksenår.

Tandsundhed kan være afgørende

En god tandpleje kan være ekstremt afgørende for ens generelle helbred. Tænderne har en tæt relation til kroppen og andre sygdomme, hvorfor det netop er vigtigt at have fuld fokus på sine tænder og den gode tandsundhed.

I Danmark har vi dygtige tandlæger i hele landet. Det er ligegyldigt om det er en tandlæge i Slagelse, Kolding, Odense eller noget helt fjerde man er på udkig efter, det er blot essentielt at man selv har gjort sit for at pleje og passe på sine tænder. Dette gøres blandt andet ved at finde den daglige rytme til at få børstet sine tænder to dagligt.

Brug tandtråd

Noget af det som alle tandlæger anbefaler, er ikke kun at man får børstet sine tænder, men også at man benytter sig af tandtråd, for at fjerne eventuel plak, tandsten med mere fra tænderne.